KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 12)

Ekonomi

“Nënë Tereza”, rritet numri i udhëtarëve, por edhe i çmimeve

“Nënë Tereza”, rritet numri i udhëtarëve, por edhe i çmimeve

Numri i pasagjerëve që kanë zgjedhur fluturimin përmes aeroportit “Nënë Tereza” të vetmit aeropor ndërkombëtar në Shqipëri, ka njohu rritje të fortë. Të dhënat zyrtare tregojnë se nga Janari në Korrik numri i pasagjerëve është rritur ndjeshëm muaj pas muaji, krahasuar me një vit më parë. Por muaji korrik, por …

Më shumë

Kina mirëpret investitorët e tregtarët e botës të marrin “trenin ekspres” të zhvillimit të saj

Kina mirëpret investitorët e tregtarët e botës të marrin "trenin ekspres" të zhvillimit të saj

Statistikat ekonomike të publikuara nga autoritetet kineze së fundmi tregojnë për muajin korrik se vëllimi i përgjithshëm i import-eksporteve të Kinës kaloi 26 trilionë juanë, 12.5% më shumë sesa korrikun e kaluar. Eksportet janë rritur me 6.0%, ndërsa importet me 20.9%. Suficiti tregtar për korrikun ishte 177 miliardë juanë. Rritja …

Më shumë

Shoqata e Bashkive, kundër mbledhjes nga OSHEE të taksës së pronës

Shoqata e Bashkive, kundër mbledhjes nga OSHEE të taksës së pronës

Shoqata e bashkive nuk është dakord që taksa e pronës të mblidhet nga Operatori i Shpërndarjes së Energjisë. Pak ditë pas projektvendimit që përcaktonte OSHEE-ne si agjent mbledhës të kësaj takse, shoqata e bashkive i propozon qeverisë që taksa të mblidhet nga pushteti vendor. Në një intervistë për RTSH, kryetari …

Më shumë

Furrat e bukës nga 1 Shtatori do të paguajnë çmime të diferencuara

Furrat e bukës nga 1 Shtatori do të paguajnë çmime të diferencuara

Nga 1 Shtatori furrat që prodhojnë bukë dhe ëmbëlsira apo kanë bazë frigoriferike do ta paguajnë energjinë elektrike me dy fasha. Kjo është zgjidhja për të cilën ka rënë dakord pas shumë muajsh Shoqata e Prodhuesve të Bukës dhe Pastiçerisë me Entin Rregullator të Energjisë. Kryetari i kësaj shoqate, Gëzim …

Më shumë