KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 116)

Ekonomi

Kontroll për cilësinë e karburanteve

Rilicensimi i karburanteve, shtetit i mungojnë rreth 30 milionë Euro

Inspektoriati Shtetëror Teknik dhe Industrial ka vijuar intensivisht inspektimet në të gjitha subjektet e tregtimit me shumicë e pakicë të karburanteve dhe të lëndëve djegëse. Gjatë muajit maj, inspektorët kanë ushtruar kontrolle në të gjithë vendin, duke gjobitur 19 subjekte, të cilat rezultuan në shkelje të ligjit. Inspektoriati, parashikon të …

Më shumë

Hapet “Sporteli i Vetëm Doganor”

Hapet "Sporteli i Vetëm Doganor"

Doganat shqiptare po lehtësojnë gjithnjë e më shumë procedurat për bizneset që qarkullojnë mallrat e eksport importit. Pas miratimit të “Kodit të Ri Doganor” ato kanë inaguruar të hënën fillimin e aplikimit të “Sportelit të Vetëm Doganor”. Sipas drejtoreshës së përgjithshme të doganave Pranvera Fagu përfitimet janë shumëplanëshe për bizneset, …

Më shumë

Rama vendeve të Ballkanit: Të krijojmë një zonë të lirë tregëtare

Rama vendeve të Ballkanit: Të krijojmë një zonë të lirë tregëtare

Reforma në Drejtësi, një kërkesë e ripërsëritur edhe nga biznesi, priteti të ndikojë në rritjen me rreth 35 përqind të ekonomise së vendit. Kjo ishte shifra që kryeministri Edi Rama, permendi gjatë Këshillit Ekonomik Kombëtar. Ai ju referua parashikimeve të FMN, ndërsa tha se në 32 muaj qeveria po ndërmerr …

Më shumë

1 Korrik, nis kontrolli i ndotjes nga automjetet sipas normave të BE

Me 1 korrik 2016 fillon zbatimi rigoroz pa tolerancë i normave të lejuara të elementeve ndotës nga gazrat e automjeteve. Sipas udhëzimit të vitit të kaluar të ministrisë së transporteve dhe infrastrukturës, një gjë e tillë bëhet për shkak të ndotjes së lartë nga makinat. “Fillimisht ka patur një tolerancë …

Më shumë