KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 115)

Ekonomi

Dita Ndërkomëtare e Lumenjve, Shqipëria në alarm

Dita Ndërkomëtare e Lumenjve, Shqipëria në alarm

Në Ditën Ndërkombëtare të Lumenjve, autoritetet shqiptare kanë dhënë alarmin. Drejtori i Agjencisë Kombëtare të Zonave të mbrojtura Zamir Dedej, gjatë një aktiviteti të zhvilluar me këtë rast, tha se shtratet e lumenjve dhe grukëderdhjet e tyre janë dëmtuar seriozisht. “Nga të dhënat që kemi, lumenjtë më të dëmtuar janë …

Më shumë

Hapet tenderi për privatizimin e INSIG-ut, Eurosig ofron 2.2 miliardë lekë

Hapet tenderi për privatizimin e INSIG-ut

Qeveria shqiptare ka nxjerrë në shitje 100 përqind të aksioneve të kompanisë shtetërore të sigurimeve INSIG, me vlerë 15 milionë euro. Tenderi ka nisur në Ministrinë e Financave ku kompanitë e interesuar po dorëzojnë dokumentet. Mësohet se interes kanë shfaqur katër kompani, Eurosig sha, Kastrati sëbashku me Albsig, kompania Duraku dhe …

Më shumë

Meta i kërkon delegacionit të FMN rritjen e bashkëpunimit

Meta i kërkon delegacionit të FMN rritjen e bashkëpunimit

Kryetari i parlamentit shqiptar Ilir Meta u ka kërkuar zyrtarëve të FMN të thellojnë më tej bashkëpunimin me autoritetet shqiptare për progresin e reformave ekonomike. Zoti Meta ka pritur të enjten shefen e Misionit për Shqipërinë Anita Tuladhar dhe përfaqësuesin rezident të FMN në Tiranë Jens Reinke. Sipas njoftimit zyrtar …

Më shumë

BE ndihmon në modernizimin e administratës doganore shqiptare

BE ndihmon në modernizimin e administratës doganore shqiptare

Shqipëria po synon rritjen e bashkëpunimit me BE për të modernizuar administratën doganore shqiptare. Në Tiranë të enjten po prezantohet Projektit të Binjakëzimit me të njëjtin emër. Projekti konsiston në prezantimin e një sistemi të kompjuterizuar i cili mundëson aplikimin e procedurave të tranizitit të përbashkët të mallrave me vendet …

Më shumë