KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 114)

Ekonomi

Bankers: Do ndërpresim prodhimin! Qeveria: Pasuritë e shqiptarëve nuk mund të keqpërdoren!

Bankers: Do ndërpresim prodhimin! Qeveria: Nuk lejojmë cënimin e integritetin e të pasurive!

Qeveria shqiptare i ka konsideruar “kërcënime” deklaratat e Bankers Petroleum Ltd, se do të mbylli apo reduktojë aktivitetin e saj, nëse autoritetet shqiptare nuk do të zhbllokojnë llogaritë e kompanisë. Në një deklaratë të publikuar orët e pas dites të së martës, qeveria vlerësonte se “është e qartë për kërcënimet …

Më shumë

Rama sërisht në Kinë

Rama sërisht në Kinë

Kryeministri Edi Rama u nis të hënën për një vizitë tre-ditore në Republikën Popullore të Kinës. Ai është ftuar të marri marrë pjesë në takimin e 4-t të nivelit të lartë në kuadër të nismës së bashkëpunimit mes Kinës dhe vendeve të Europës Qendrore dhe Lindore. Mikpritësi i takimit me …

Më shumë

Parlament, nis diskutimi i buxhetit 2016 dhe paketës fiskale

Parlament, nis diskutimi i buxhetit 2016 dhe paketës fiskale

Me mbledhjen e Komisionit të Ekonomisë, parlamenti shqiptar ka nisur valën e diskutimeve për buxhetin e  shtetit 2016 dhe paketën fiskale. Ministri i financave Shkëlqim Cani, e vlerësoi buxhetin e 2016 si buxhetin e mirëqënies së qytetarëve. Sipas tij kjo do të arrihet përmes mbështetjes së reformave strukturore, të cilat …

Më shumë

Cani: Buxheti i vitit 2016, buxhet i zhvillimit rajonal, thellimit të reformave dhe uljes së borxhit dhe taksave

Cani: Buxheti i vitit 2016, buxhet i zhvillimit rajonal, thellimit të reformave dhe uljes së borxhit dhe taksave

Qeveria shqiptare ka përgatitur buxhetin e shtetit për vitin 2016, i cili sipas ministrit të financave Shkëlim Cani, është buxhet i zhvillimit rajonal, thellimit të reformave dhe uljes së borxhit dhe taksave. Këtë vlerësim zoti Cani e bëri gjatë konferencës së kryetarëve në Kuvendin e Shqipërisë. “Së pari është një …

Më shumë

Rama “ulja historike e taksës për biznesin e vogël është rezultat i drejtëpërdrejtë i operacionit kundër informalitetit”

Gjykata Kushtetuese pezullon ligjin e supergjobave

Përkundër opinionit se qeveria shqiptare po zbut politikën e saj të ashpër ndaj biznesit, kryeministri Edi Rama këmbëngul se “ulja historike e taksës për biznesin e vogël është rezultat i drejtëpërdrejtë i operacionit kundër informalitetit”. Në një status në Fejsbuk zoti Rama jep më shumë hollësi. Sipas tij “Janë 83 …

Më shumë

Rama: Masa lehtësuese për 85 për qind të biznesit shqiptar

Protesta e PD, Rama: Ç'shëmti e trishtueshme!

Qeveria shqiptare lajmëroi marrjen e masave lehtësuese për biznesin shqiptar, vecanërisht biznesin e vogël. Kryeministri Edi Rama u takua të hënën në mesditë në selinë e qeverisë, me përfaqësues të biznesit të vogël. Pak ditë më parë ata kishin protestuar për hyrjen në fuqi të Ligjit për procedurat Tatimore, i …

Më shumë