KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 111)

Ekonomi

Baza Ajrore e Kuçovës-qendër e integruar për grumbullimin e produkteve bujqësore

20 milion dollaresh per 20 vitesh e ardhshme ne Berat

Baza Ajrore e Kuçovës do të ndryshojë destinacion. Ajo do të kthehet në një qendre multi-funksionale, për grumbullimin, seleksionimin, ambalazhimin, ruajtjen dhe tregtimin të frutave e perimeve të freskëta. Ministrja e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes, Znj. Milva Ekonomi firmosi me sipërmarrësin e kompanisë “BOMIRA SHPK”, z. Ylli Aliaj, …

Më shumë

ARSH: Tuneli i Kalimashit vepër e rëndësisë së veçantë

ARSH: Tuneli i Kalimashit vepër e rëndësisë së veçantë

Autoriteti Rrugor Shqiptar ka vendosur të mirëmbajë Tunelin e Kalimashit, veprës kryesore të “Rrugës së Kombit” deri në hyrjen në fuqi të kontratës së mirëmbjatjes me koncensionarin turk, “Vendeka Bilgi”, bënë të ditur burime zyrtare. Sipas Spartak Tarka, drejtor i standarteve pranë ARRSH, për aq kohë sa nuk ka një …

Më shumë

Armët e policisë, interes në rritje i turistëve

policia, turistet, interes ndaj panairit te policise, armet

Pas dy ditësh në Vlorë panairi i Policisë mbërrin në Himarë. Turistëtë shumtë me së shumti emigrantë shqiptarë që jetojnë jashtë vendit patën mundësinë të njihen nga afër me të gjithë potencialin e Policisë së Shtetit, detyrat dhe misionin e saj. Në stenda janëë të ekspozuara pajisje të Repartit të Forcave …

Më shumë

2 arsyet e ndryshimit të pagave

Qeveria Shqiptare do të eleminojë praktikat e shmangjes së taksave

Projektligji për Statusin e gjyqtarëve dhe prokurorëve që parashikon përmirësim rrënjësor të trajtimit financiar dhe të masave mbështetëse gjatë dhe pas lënies së detyrës, sipas hartuesve te draftit vjen ne përputhje me dinjitetin e detyrës dhe eshte i përshtatshem për të garantuar pavarësinë dhe mbrojtjen nga ndërhyrjet e jashtme në …

Më shumë

Qeparoi, model zhvillimi i agro-turizmit dhe interes i Hollandës

qeparo, qender agrikulture, zhvillii i turizmit, turizmi shqipetar

Fshati Qeparo mund të bëhet një model i zhvillimit të agro-turizmit shqiptar. Sipas standardit që duan të krijojnë aty 8 ekspertë holandezë të arkitekturës, urbanizmit dhe agro-turizmit. “Udhëtar në zabelet me ullishta” emërtohet projekt i tyre për një zhvillim të qëndrueshëm të turizmit në Shqipëri, që konsiston në këshillime të …

Më shumë

Panariti: Së shpejti do të rinisë therrja dhe tregëtimi i mishit të gjedhëve

Panariti: Amnisti dhe masa lehetësuesve për fermerët debitorë ndjaj AZHBR

Ministri i Bujqësisë dhe ushqimit Edmond Panariti njoftoi se brenda pak ditësh do të rinisë therrja dhe tregëtimi i mishit të gjedhëve, pas një periudhe ndëprerjeje për shkak të shfaqjes së sëmundjes së dermatozës nodulare. Deklaratën e tij zoti Panariti e bëri nga Fieri ku po inspektonte proçesin e vaksinimit. …

Më shumë

“Standard and Poor’s” shprehet pozitivisht për Shqipërinë

“Standard and Poor’s” shprehet pozitivisht për Shqipërinë

Agjensia ndërkombëtare e vlerësimit financiar “Standard and Poor’s” konfirmoi notën “B+” për borxhin afatgjatë të Shqipërisë dhe notën “B” për borxhin afatshkurtër, duke e vlerësuar perspektivën e financave publike të vendit si të qëndrueshme. “Ky vlerësim reflekton pikëpamjen tonë se, ecuria e qëndrueshme ekonomike dhe përmirësimi fiskal do të vazhdojnë, …

Më shumë