KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 108)

Ekonomi

Miratohet projektligji për lehtësimin e rimbursimit të TVSH për bizneset

Një tjetër kërkesë e biznesit është plotësuar me një vendim të këshillit të ministrave. Ky vendim rrit numrin e kompanive ekportuese që do të përfitojnë nga rimbursimi i drejtpërdrejtë i tatimit mbi vlerën e shtuar për 30 ditë. Ministria Ahmetaj bëri me dije se konsultimet për paketën fiskale kanë përfunduar me …

Më shumë

Çështja e pronave, PD ankohet në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut

Çështja e pronave, PD ankohet në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut

PD e opozitës është ankuar në Gjykatën Europiane të të Drejtave të Njeriut, pas deklaratave të kryeministrit Rama, sipas të cilave qeveria shqiptre ka arritur një marrëveshje me Gjykatën e Strasburgut për të mos shqyrtuar më çështje të pronave të qytetarëve shqiptarë kundër shtetit. Kjo bëhet e ditur në një …

Më shumë

Patentat, mjet i rëndësishëm në tërheqjen e investime të huaja

Organizata evropiane e patentave ka zgjedhur Shqipërinë për të zhvilluar takimin vjetor të rradhës me 38 vendet anëtare. Në prag të këtij takimi dy-ditor në Tirane, presidenti i zyrës europiane të patentave, Benoit Battistelli vlerësoi bashkëpunimin 5-vjeçar me vendin tonë, duke shtuar se duhet rritur më tej ndërgjegjësimi për pronësinë …

Më shumë

Kontroll për cilësinë e karburanteve

Rilicensimi i karburanteve, shtetit i mungojnë rreth 30 milionë Euro

Inspektoriati Shtetëror Teknik dhe Industrial ka vijuar intensivisht inspektimet në të gjitha subjektet e tregtimit me shumicë e pakicë të karburanteve dhe të lëndëve djegëse. Gjatë muajit maj, inspektorët kanë ushtruar kontrolle në të gjithë vendin, duke gjobitur 19 subjekte, të cilat rezultuan në shkelje të ligjit. Inspektoriati, parashikon të …

Më shumë