KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 102)

Ekonomi

Rama vendeve të Ballkanit: Të krijojmë një zonë të lirë tregëtare

Rama vendeve të Ballkanit: Të krijojmë një zonë të lirë tregëtare

Reforma në Drejtësi, një kërkesë e ripërsëritur edhe nga biznesi, priteti të ndikojë në rritjen me rreth 35 përqind të ekonomise së vendit. Kjo ishte shifra që kryeministri Edi Rama, permendi gjatë Këshillit Ekonomik Kombëtar. Ai ju referua parashikimeve të FMN, ndërsa tha se në 32 muaj qeveria po ndërmerr …

Më shumë

1 Korrik, nis kontrolli i ndotjes nga automjetet sipas normave të BE

Me 1 korrik 2016 fillon zbatimi rigoroz pa tolerancë i normave të lejuara të elementeve ndotës nga gazrat e automjeteve. Sipas udhëzimit të vitit të kaluar të ministrisë së transporteve dhe infrastrukturës, një gjë e tillë bëhet për shkak të ndotjes së lartë nga makinat. “Fillimisht ka patur një tolerancë …

Më shumë

Shqipëria dhe Kina drejt thellimit të bashkëpunimit ekonomik

Shqipëria dhe Kina drejt thellimi të bashkëpunimit ekonomik

Shqipëria dhe Kina po vazhdojnë të ecin me vendosmëri drejt thellimi të bashkëpunimit ekonomik. Zëvendëskryeministri Niko Peleshi ka pritur të hënën në takim një delegacion kinez të kryesuar nga Këshilltari i Shtetit i Republikës Popullore të Kinës Yang Jing, i cili po viziton Shqipërinë. Të dy bashkëbiseduesit shprehën e edhe …

Më shumë

OSHEE vazhdon aplikimin e aktmarrëveshjeve me abonentët debitorë

OSHEE vazhdon aplikimin e aktmarrëveshjeve me abonentët debitorë

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë vijon të nënshkruajë aktmarrëveshje me abonentët debitorë, si mundësi për të shlyer detyrimin me këste apo t’u reduktojë kamatën në rast të pagesës së menjëhershme. Të dhënat nga Divizioni Tregtar, pranë kompanisë, tregojnë se, në periudhën prej muajit dhjetor 2014, kur nisi aplikimi i skemave …

Më shumë