KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi (Faqe 100)

Ekonomi

Akademikët diskutojnë rimodelimin e zhvillimit ekonomik të Shqipërisë

Akademia e Shkencave e Shqipërisë ka inicuar një forum publik mbi rimodelimin e zhvillimit të Shqipërisë. Gjithçka mbështetet në kontekstet lokale, burimet natyrore, njerëzore si edhe kulturën, psikologjinë shoqërore dhe antropologjinë ekonomike të shqiptarëve. Në forum merrnin pjesë përfaqësues të qeverisë, studiues të shquar të ekonomisë dhe shkencave shoqërore nga …

Më shumë

“Shqipëria inteligjente”, më shumë zhvillim dhe punësim

Vetëm një ditë pasi Tirana përmbylli samitin e parë të diasporës, një prej pjesmarrësve, Lulëzim Veliu, prezanton nismën e tij të bashkëpunimit në fushën e inovacionit. Ai thotë se samiti ishte nxitja për të sjellë në shqipëri “Smart Albania”, një projekt që përfshin edhe fushën e energjisë. “Prezantimin e kompanise …

Më shumë