KRYEFAQJA » LAJME » Ekonomi

Ekonomi

Administrata Tatimore, aksion mbi baret dhe restorantet

Administrata Tatimore, aksion mbi baret dhe restorantet

Administrata Tatimore ka nisur një fushatë të gjerë kontrolli mbi baret dhe restorantet në të gjithë vendin, me qëllim ndërgjegjësimin e këtyre bizneseve për vetëdeklarim korrekt. Enton Duro shprehet: “Me këtë qasje DPT, synon të komunikojë tek tatim-paguesit e këtij sektori, përfitimet që kanë nga deklarimi i saktë i të …

Më shumë

Sekretari i energjisë: Shqipëria të vijojë reformat në energji elektrike!

Energjia tashmë ka hyrë në rrugën e reformimit, por mbeten ende të paplotësuara disa aspekte, ndërkohë që sektori i naftës dhe gazit është në të njëjtat niveli të një viti më parë. Kështu u shpreh përfaqësuesi i Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë, Janez Kopac, gjatë raportimit në Komisionin parlamentar të …

Më shumë

Gjermania, fond prej 2 milion euro për zhvillimin rural në Shqipëri

Një fond prej 2 milionë eurosh, ofruar nga qeveria gjermane, do t’i dedikohet orientimit të bujqësisë shqiptare drejt përshtatshmërisë së saj me kërkesat e tregut vendas dhe europian. Marrëveshja e nënshkruar mes Ministrisë së Bujqësisë dhe GIZ, do të synojë mbështetje për zhvillimin e strategjive dhe politikave për të sjellë …

Më shumë

Dubrovnik: Nis samiti i 8-të mes Kinës dhe vendeve të Europës Jug – Lindore

Dubrovnik: Nis samiti i 8-të mes Kinës dhe vendeve të Europës Jug - Lindore

 “Ndërtojmë ura nëpërmjet inovacionit dhe bashkëpunimit”. Me këtë slogan në Dubrovnik të Kroacisë ka nisur samiti i 8-të mes Kinës dhe vendeve të Europës Jug-lindore. Sipas gazetares së RTSH Denada Shkodrani që po ndjek nga afër aktivitetin, 4 janë potencialet e bashkepunimit mes Kines dhe 16 vendeve të nismës. Infrastruktura …

Më shumë

Reforma e Administratës Publike, Braçe: Kush ngadalëson reformën, të dorëhiqet!

Grupit i posacëm për Reformën në Administratën Publike, në vendin tonë, zhvilloi takimin e rradhës ku u dha një përditësim i zhvillimeve kryesore duke u përqendruar te zbatimi i reformës së shërbimit civil, planifikimi dhe koordinimi i politikave, ofrimi i shërbimeve dhe llogaridhënia, si dhe decentralizimi dhe qeverisja vendore. Zv …

Më shumë

Bizneset gjermane në Shqipëri, Schutz: Problem edhe emigracioni i shtuar!

Situata ekonomike sipas bizneseve gjermane në vendit tonë, nuk ka rritje pozitive. Në të dhënat e publikuara nga Shoqata Gjermane e Industrisë dhe Tregtisë në Shqipëri, 51% e bizneseve gjermane mendojnë se situata në Shqipëri në 2019 është përkeqësuar dhe për këtë anketë janë përgjigjur 54% të anëtarëve të shoqatës. …

Më shumë

Zusi: Rimbursimi i fermerëve nga qeveria, hap i parë i bashkëpunimit!

Si një hap i parë dhe i vlerësueshëm është quajtur vendimi i qeverisë për subvencionimin e fermerëve që tregtojnë qumësht. Kështu shprehet  kreu i shoqatës së industrialistëve ushqimorë Alban Zusi. Sipas vendimit, për të subvencionuar prodhuesit në vitin 2019, Ministria e Financave do të paguajë 300 milionë lekë. Por besuesmëria …

Më shumë

Marketing; Programi i BE-së dhe KE-së, Instrumenti Horizontal

Marketing; Programi i BE-së dhe KE-së, Instrumenti Horizontal

Përkushtimi i autoriteteve për reformimin e gjyqësorit, luftën kundër krimit ekonomik dhe diskriminimit, me mbështetjen e Këshillit të Evropës dhe Bashkimit Evropian, nëpërmjet programit të përbashkët të Bashkimit Evropian të Këshillit të Evropës, Instrumenti Horizontal, ka  sjellë përfitime për shoqëritë e Ballkanit Perëndimor. Ky ishte një përfundim kyç i Konferencës …

Më shumë