KRYEFAQJA » LAJME » Bota (Faqe 34)

Bota

PAKISTANI DËBON 18 OJQ NDËRKOMBËTARE

Qeveria e Pakistanit ka urdhëruar organizatat joqeveritare ndërkombëtare që të largohen nga vendi brenda një periudhe 60 ditore. Një nga këto organizata, e quajtur ActionAid, tha se lëvizja ishte pjesë e një përshkallëzimi shqetësues të sulmeve ndaj shoqërisë civile në Pakistan. Ministria e brendshme pakistaneze nuk komentoi për rastet. Por …

Më shumë

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëron SHBA: Lehtësoni sanksionet kundër Iranit

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëron SHBA: Lehtësoni sanksionet kundër Iranit

Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë urdhëroi Shtetet e Bashkuara te lehtësojnë sanksionet e rivendosura kundër Iranit, pas tërheqjes nga marrëveshja bërthamore. Gjykata tha se, eksportet e mallrave “humanitare”, siç janë ushqimet dhe ilaçet, duhet të lejohen. Shtetet e Bashkuara reaguan duke thënë se gjykata nuk ka juridiksion mbi rastin që – …

Më shumë