KRYEFAQJA » LAJME » Bota (Faqe 29)

Bota

Ekspozimi kronik ndaj ajrit të ndotur mund të dëmtojë performancën intelektuale

Ekspozimi kronik ndaj ajrit të ndotur mund të dëmtojë performancën intelektuale. Humultuesit e përfshirë në një studim amerikano-kinez besojnë se ndikimi negativ rritet me moshën, dhe prek më shumë njerëzit më pak të shkolluar. Përgjatë katër viteve u monitoruan aftësitë matematikore dhe verbale të rreth 20 mijë personave në Kinë. …

Më shumë

Irani në gjykatën e OKB për të hequr sanksionet amerikane

Mohsen Mohebi

Irani i është drejtuar gjykatës më të lartë të Kombeve të Bashkuar në përpjekje për të hequr sanksionet amerikane të rivendosura ndaj tij nga Presidenti Donald Tramp. Çështja iu paraqit Gjykatës Ndërkombëtre të Drejtësisë në korrik të këtij viti, me pretendimin se sanksionet që adminisrata Tramp vendosi në datën 8 …

Më shumë

Papa nuk u përgjigjet akuzave

Papa Francesku ka refuzuar t’u përgjigjet pretendimeve të një ish diplomati të Vatikanit, i cili i ka bërë thirrje Atit të Shenjtë të dorëhiqet. Arqipeshkvi Karlo Maria Vigano e ka akzuar Papën se ka mbuluar pretendimet për abuzime seksuale nga një kardinal amerikan. Papa u pyet për këto akuza nga …

Më shumë