KRYEFAQJA » Albanian Young Musicians

Albanian Young Musicians

  • Dy fjalë mbi Eurovision Young Musicians
  • Rregullore për Albanian Young Musicians
  • Formulari i Aplikimit

Eurovision Young Musicians e filloi rrugëtimin e tij në vitin 1982, duke u kthyer në një nga garat klasike më të rëndësishme në nivel ndërkombëtar. Konkursi për muzikantët e rinj të talentuar ka qenë një mjet i rëndësishëm dhe i efektshëm për të nxitur karrierën e muzikantëve premtues dhe të talentuar në Europë, duke i lejuar ata të interpretojnë në një audiencë më të gjerë të mundshme.

Edicioni i 19-të i konkursit “Eurovision Young Musicians” do të zhvillohet ne Edinburg nga data 18 deri më 23 gusht 2018. Në këtë edicion marrin pjesë 18 shtete, numri më i lartë i përfaqësimit që prej vitit 2006.

Konkursi për vitin 2018 fillon me një raund eliminimi gjysmëfinal, i cili do të marrë formën e recitaleve të dhomës (Salla e Shën Cecilia) nga të gjithë garuesit më 18-19 gusht, me të gjitha recitalet e prodhuara nga BBC Radio 3, për shpërndarje në rrjetin Euroradio (si dhe nëpërmjet web stream).

Koncerti final do të zhvillohet në vendin më të njohur të qytetit, Hall Usher, më 23 gusht 2018, me muzikantët e shoqëruar nga Orkestra Simfonike Skoceze e BBC, nën drejtimin kryesor te dirigjentit Thomas Dausgaard.

Shqipëria prezantohet për herë të parë në këtë ngjarje të madhe të Eurovizionit, me instrumentistin që do të shpallet më i miri në garë, në koncertin gala “Albanian Young Musicians”.

Klikoni në faqen zyrtare të Eurovision Young Musicians për më shumë informacione.

 

Kriteret për pranimin e konkurrentëve në Albanian Young Musicians:

  1. Mosha e lejuar për të marrë pjesë është 12-21 vjeç.
  2. Përzgjedhja do të kryhet nga një juri profesioniste.

Procesi i përzgjedhjes kalon nëpër këto faza:

Faza 1: Aplikimet (Formulari i aplikimit, bashkangjitur një foto e aplikantit, fotokopje pasaporte/ kartë identieti).

Faza 2: Audicionet (Në fazën e audicioneve, secili instrumentist duhet të luajë një vepër muzikore 5-5 minuta e gjysmë, repertor solo ose të shoqëruar në piano.

Faza 3: Gjysmëfinalistët e përzgjedhur nga audicionet do të luajnë një kohë të një vepre muzikore, shoqëruar nga Orkestra Simfonike e RTSH-së, deri në 12 minuta program (filmim dhe transmetim nga RTSH).

Faza 4: Koncerti gala do të prezantojë muzikantët finalistë më të talentuar, nën shoqërimin e Orkestrës Simfonike të RTSH-së.

Finalistët do të vlerësohen nga një juri profesioniste.

 

Muzikantët duhet të luajnë në këto instrumente:

 

  1. Brass(Trompë, Trombon, Korno, etj)
  2. Woodwins (Flaut, Klarinetë, Oboe, Fagot, etj)
  3. Keyboard (Piano, Harpë, Fizarmonikë, etj)
  4.  Strings(Violinë, Viola, Violonçel, Kontrabas, Kitarë akustike, Mandolinë, etj.)
  5.  Perkusion(Ksilofon, Marimba, Timpan, etj)

Aplikimet vazhdojnë deri në datën 15 Mars 2018

Aplikimet janë mbyllur. Faleminderit për interesimin.
(Visited 740 times, 134 visits today)
Sicred