Reportazhe

Qyteti im – Preza

Në rrjedhën e trazuar të kohës, shumica e objekteve arkitektonike të zones së Prezës janë shkatërruar ose janë zhdukur plotësisht. Ka mbetur deri në ditët tona pothuajse vetëm Kalaja, e cila ngrihet në pjesën më të lartë të vargut kodrinor të Prezës. Ajo nderet 277 metra mbi nivelin e detit. …

Më shumë

Qyteti im – Gjirokastra

Qyteti shtrihet në këmbët e Malit të Gjerë, në luginën e lumit Drino, në një pozicion sundues e pamje magjepsëse. Silueta e tij dinamike dhe e larmë të ndjek kudo. Disa e quajnë “qyteti i një mijë shkallëve” për shkak të strukturës unikale arkitekturore me të cilën është ndërtuar Qendra …

Më shumë

Basketboll: Teuta me nje mision në shumë fronte

Basketboll: Teuta me nje mision në shumë fronte

Ndryshe nga sezoni i shkuar, Teuta e basketbollit për meshkuj do të luftojë në të gjitha frontet për trofe, përfshi edhe Ligën Ballkanike. Por bregdetarët janë të bindur se e kanë potencialin për ta administruar ngarkesën, dhe për t’ia dalë me sukses.

Më shumë

Memaliaj, qyteti që pritet të rilindë nga miniera

Memaliaj, i njohur ndryshe edhe si qyteti i minatorëve po përballet me të njëjtin fat që përjetuan qytetet ish-industriale shqiptare pas viteve 90-të. Emigrimi, papunësia dhe braktisja e qytetit pas mbylljes së minierës së qymyrgurit, ka sjellë një gjendje të vështirë ekonomike aty. Por minatorët e vjetër dhe përfaqësuesit e …

Më shumë

Qyteti im – Rehova

Vetëm 2 km larg Ersekës gjendet Rehova, thuajse si një lagje e qytetit të vogëljuglindor. Me një rrugë që gjarpëron mes pemësh. Sapo ngjitesh këtu, ndjehesh menjëherë si në shtëpi. Rehovarët janë aq mikëpritës e gojëëmbël, sa të duket vetja si në ato filmat e vjetër bardhë e zi. Nëpër …

Më shumë