KRYEFAQJA » 2018 » Gusht (Faqe 44)

Arkiva Mujore: Gusht 2018

Administrata Trump, e shqetësuar për ndërhyrjet ruse

Zyrtarë të administratës Trump shprehën shqetësim për rrezikun për ndërhyrje në zgjedhjet e ardhshme amerikane. Drejtori i Shërbimeve amerikane të Zbulimit, Dan Coats, paralajmëroi se Rusia vazhdon “përpjekjet për të dobësuar dhe përçarë” Shtetet e Bashkuara para votimeve. “Vazhdojmë të shohim një fushatë të gjerë nga Rusia për të dobësuar …

Më shumë

Lufta tregtare midis Kinës dhe ShBA-së, media kineze: “Shantazheve të Trump-it po u bie vlera”

Kina tarifa të reja ndaj mallrave amerikane

Autorietetet kineze po ndjekin me vemendje zhvillimet e fundit të asaj që po konsiderohet “Lufta tregtare midis Kinës dhe ShBA-së”. Radioja e Jashtme e Kinës solli me këtë rast një koment me titullin “Shantazheve të Trump-it po u bie vlera”. Sipas tij “Përfaqësuesi Tregtar i ShBA-së Robert Lighthizer shpalli të …

Më shumë

Dekretohet ligji, së shpejti regjistri për mësuesit shqiptarë në diasporë

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë". Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në "Strategjinë e re për Diasporën". Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të gjuhës dhe kulturës shqiptare jashtë vendit dhe do të pajisë me certifikatë nxënësit pas përfundimit të programit.

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar ligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin Nr. 69/2012 për sistemin arsimor parauniversitar në Republikën e Shqipërisë”. Në këtë ligj janë përfshirë propozimet e parashtruara në “Strategjinë e re për Diasporën”. Sipas ligjit Ministria e Arsimit do të krijojë regjistrin shtetëror të mësuesve të …

Më shumë

Administrata Tramp heq normat mjedisore të detyruara për makinat

Administrata Tramp heq normat mjedisore të detyruara për makinat

Administrata Trump heq normat mjedisore që i imponohen automjeteve. Agjencia Federale e Mbrojtjes së Mjedisit (EPA) dhe Agjencia e Sigurisë Rrugore (NHTSA) njoftuan sot pezullimin e normave mjedisore detyruese që i ishin imponuar industrisë automobilistike nën administratën Obama. Dy rregullatorët propozuan rregulla të reja më pak të rrepta, që mund …

Më shumë