KRYEFAQJA » 2018 » Gusht (Faqe 30)

Arkiva Mujore: Gusht 2018

Furrat e bukës nga 1 Shtatori do të paguajnë çmime të diferencuara

Furrat e bukës nga 1 Shtatori do të paguajnë çmime të diferencuara

Nga 1 Shtatori furrat që prodhojnë bukë dhe ëmbëlsira apo kanë bazë frigoriferike do ta paguajnë energjinë elektrike me dy fasha. Kjo është zgjidhja për të cilën ka rënë dakord pas shumë muajsh Shoqata e Prodhuesve të Bukës dhe Pastiçerisë me Entin Rregullator të Energjisë. Kryetari i kësaj shoqate, Gëzim …

Më shumë

BE-partneri më i madh tregëtar i Shqipërisë

Rama: BSH qendër graviteti për vendin

Bashkimi Europian vazhdon të mbetet partneri tregtar kryesor i Shqipërisë, sipas raportit për politikat monetare të Bankës Kombëtare. Ndër cilësimet e raportit sipas orientimit gjeografik, vendet e Bashkimit Evropian dhe veçanërisht Italia mbeten partnerët kryesorë tregtarë si në terma të eksporteve, ashtu edhe në terma të importeve. Rritja e eksporteve …

Më shumë

17 vite nga Marrëveshja e Ohrit, shqiptarët ende të pakënaqur

17 vite nga Marrëveshja e Ohrit, shqiptarët ende të pakënaqur

Sot mbushen 17 vite që nga dita kur u nënshkrua Marrëveshja e Ohrit. Kjo marrëveshje i dha fund konfliktit mes UÇK-së dhe forcave të sigurisë së Maqedonise. Marrëveshja është e ndërtuar mbi pesë parimet themelore, të cilat u bashkëshoqëruan me ndryshimet kushtetuese, të cilat konfirmuan shoqërinë shumetnike maqedonase dhe ku …

Më shumë