KRYEFAQJA » 2018 » Maj (Faqe 8)

Arkiva Mujore: Maj 2018

Koncert Gala Albanian Young Musicians

Për herë të parë në Shqipëri vjen një ndër eventet dhe gara më kryesore të muzikës klasike, si patentë eksluzive e Eurovisionit për Radio Televizionit Shqiptar. Pas fazave seleksionuese të audicioneve dhe fazës gjysmëfinale, të shoqëruar nga Orkestra Simfonike e RTSH-së, kanë filluar përgatitjet për Koncertin Gala të instrumentistëve të …

Më shumë

Greminger për RTSH: Shqipëria ka detyrim të përgatisë një reformë të plotë zgjedhore para zgjedhjeve lokale

Greminger për RTSH: Shqipëria ka detyrim të përgatisë një reformë të plotë zgjedhore para zgjedhjeve lokale

Shqipëria ka detyrim të përgatisë një reformë të plotë zgjedhore e cila duhet të jetë gati para zgjedhjeve lokale të vitit të ardhshëm. Kështu deklaroi në një intervistë të thelluar dhe ekskluzive për Televizionin Publik Shqiptar, Sekretari i Përgjithshëm i OSBE-së Tomas Greminger. Për zyrtarin e lartë standartet bazë për …

Më shumë

Presidenti Meta nderon me Dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” kardinal Ernest Simoni (Troshani)

Presidenti Meta nderon me Dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” kardinal Ernest Simoni (Troshani)

Një nga figurat më të shquara të klerit katolik shqiptar kardinal Ernest Simoni (Troshani) është nderuar të martën nga presidenti Ilir Meta me Dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Motivacioni që ka zgjedhur kreu i shtetit shqiptar është : “Kardinalit të shquar shqiptar, përfaqësuesit të brezit të jashtëzakonshëm të klerikëve katolikë që …

Më shumë

Ahmetaj mbi Paketën Fiskale 2019

Ahmetaj mbi Paketën Fiskale 2019

  Lehtësi fiskale për disa sektorë parashikon paketa fiskale 2019. Ministri i Financave dhe Ekonomisë prezantoi gjatë një takimi me sipërmarrësit një sërë lehtësish fiskale për sektorë, të cilët qeveria ka menduar që t’i nxisë nëpërmjet inisiativave fiskale. Sektori energjetik, më konkretisht  aplikuesit e sistemit diellor dhe agroturizmi do të …

Më shumë