KRYEFAQJA » 2018 » Mars (Faqe 53)

Arkiva Mujore: Mars 2018

34500 mësues pa kontratë kolektive

Afati i kontrates kolektive mes sindikatave të arsimit dhe ministrisë së arsimit ka përfunduar para 9 muajsh, duke lënë pa kontratë pune 34.500 mësues. Kryetari i sindikates së pavarur të arsimit Nevruz Kaptelli sqaron se pavarësisht kërkesave të vazhdueshme të dërguara në Ministri ende nuk kanë mundur të nënshkruajnë kontratën …

Më shumë

Italia drejt zgjedhjeve

Italia drejt zgjedhjeve

Ka qënë një fushatë e ashpër zgjedhore me mjaft episode të dhunshme mes militantëve të forcave ekstremiste të së majtës e së djathtës italiane. Për t’u shënuar është ngjarja dramatike në qytetin e Maceratës ku një militant e ish kandidat i Lidhjes së Veriut për motive raciste qëlloi me armë …

Më shumë

Europë, vazhdon acari siberian

Europë, vazhdon acari siberian

I ftohti i acartë vazhdon të mbajë të mbërthyer Europën. Reshjet e reja të borës detyruan anulimin e të gjitha fluturimeve në aeroportin e Dublinit, dhe mbylljen e përkohshme të aeroportit të Gjenevës në Zvicër. Probleme të mëdha pati edhe në shërbimin hekurudhor, ndërsa shumë rrugë nëpër qytetet europiane janë …

Më shumë