KRYEFAQJA » 2018 » Mars (Faqe 31)

Arkiva Mujore: Mars 2018

Maqedoni, presidenti Ivanov kundërshton të nëshkruajë ligjin për gjuhët

Shkup, Ivanov kundër marrëveshjes Zaev-Tsipras, nisin protesta

Presidenti i Maqedonisë, Gjorge Ivanov e ka quajtur miratimin e ligjit për gjuhët si “antikushtetues, antishtetëror dhe nxitës të tensioneve ndëretnike”. Reagimi i tij erdhi pasi parlamenti maqedonas miratoi mes tensionesh ligjin për gjuhët, sipas të cilit gjuha shqipe që përdoret nga 20 për qind e popullsisë bëhet gjuhë zyrtare …

Më shumë

Maqedoni, mes tensionesh paralementi miraton shqipen si gjuhë zyrtare

Maqedoni, mes tensionesh paralementi miraton shqipen si gjuhë zyrtare

Që prej ditës së sotme, gjuha shqipe do të jetë gjuhë zyrtare në Maqedoni. Me 64 vota pro parlamenti maqedonas ka miratuar ligjin për përdorimin e gjuhëve. Sipas ligjit të gjitha organet e pushtetit qendror, institucionet qendrore, ndërmarrjet publike, agjencitë, drejtoritë, institucionet dhe organizatat, komisionet e personat juridikë qe ushtrojnë …

Më shumë

Dita e Verës në Tiranë

https://youtu.be/u2Y0LcVvnQg

Dita e Verës u kremtua sot në Tiranë mes një atmosfere të ndezur festive. Qytetarët që zgjodhen kryeqytetin për të shijuar këtë feste tradicionale, patën mundësinë të zgjedhin mes koncerteve me muzike live, ekspozitave, shfaqjeve teatrale e aktiviteteve sportive. Ata ishin të pranishëm në shumë prej rrugëve, shesheve e zonave …

Më shumë