KRYEFAQJA » 2018 » Shkurt (Faqe 32)

Arkiva Mujore: Shkurt 2018

SHBA dhe superbuxheti për ushtrinë

Pentagoni: Kina po përgatitet për sulme ndaj SHBA dhe aleatëve në Paqësor

Duke cituar kërcënimet në rritje nga Kina dhe Rusia, Pentagoni pretendon një rritje të madhe të shpenzimeve ushtarake për vitin 2019 dhe i kërkoi Kongresit që të miratojë një buxhet prej 686 miliardë dollarësh, një prej më të mëdhenjve në historinë amerikane. Njëkohësisht me rritjen e shpenzimeve për ushtrinë, buxheti …

Më shumë

Trump shkurton buxhetin për NASA-n

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, propozoi shndërrimin e operacioneve amerikane në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës në biznes privat. Këto operacione aktualisht drejtohen nga Qeveria e SHBA-së dhe ajo e Rusisë. Në buxhetin për vitin 2019 të Qeverisë amerikane, Trump propozoi që t’i jepet fund financimit të NASA-s për …

Më shumë

Imeraj u dorëhoq nga Kushtetuesja. Komisionet e Vettingut i ndërpresin kontrollin e pasurisë

Komisionet e Vettingut ndërpresin kontrollin e pasurisë dhe figurës për ish anëtarin e gjykatës Kushtetuese Besnik Imeraj. Vetë trupa e gjyqtarëve filtrues bën me dije se për shkak të dorëheqjes nga detyra e gjyqtarit kushtetues, komisionet e Vettingut kanë vendosur ndërprerjen e procedurave të rivlerësimit për këtë subjekt. Kjo është …

Më shumë