KRYEFAQJA » 2018 » Shkurt (Faqe 21)

Arkiva Mujore: Shkurt 2018

Shpallen të pavlefshme konçensionet e HEC-EVE mbi Osum

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njofton se ka shpallur pavlefshmërinë absolute të kontrates për HEC Bigas1 & Bigas2 dhe Veleshnjë. Kjo ministri konfirmon se pas administrimit vendimeve të ministrisë së mjedisit dhe agjencisë së zhvillimit të territorit është marrë ky vendim dhe në cilësinë e Autoritetit Kontraktues ka njoftuar shoqërinë …

Më shumë

Forumi i biznesit Itali-Shqipëri, Rama: Shqipëria dhe Italia si dy pika uji, por me taksa më të ulta

Si partneri i parë për Shqipërinë në marrëdhëniet tregtare mbi 200 sipërmarrje italiane ishin pjesë e Forumit e Biznesit Itali-Shqipëri. Për ambasadorin italian Alberto Cutillo në vendin tonë Shqipëria mund të bëhet dera hyrëse në BE për të gjithë rajonin. Ndërsa Ivan Scalfarotto, zv ministri i Zhvillimit Ekonomik u shpreh …

Më shumë

Bushati: Procesi i anëtarësimit në BE do të jetë më imponues dhe më kërkues

Bushati: Procesi i anëtarësimit në BE do të jetë më imponues dhe më kërkues

Shqipëria pret që në muajin prill, Komisioni Europian të rekomandojë fillimin e bisedimeve për anëtarësim në Bashkimin Europian. Deklarata është bërë nga ministri për Evropën dhe Punët e jashtme Ditmir Bushati gjatë fjalës së tij në Akademinë e Integrimit Europian. “Strategjia e zgjerimit është një hap pozitiv edhe sa i …

Më shumë

Gati Kodi Penal për të mitur

Gati Kodi Penal për të mitur

Prej 18 qershorit në Shqipëri hyn në fuqi kodi penal i drejtësisë për të mitur. Ministrja e drejtësisë Etilda Gjoni bëri të njohur se rregullimet ligjore në këtë kuadër parashohin një transformim të plotë të marrëdhënive të sistemit të drejtësisë me fëmijët. Por që ligji të mos mbetet në letër …

Më shumë