KRYEFAQJA » 2018 » Janar (Faqe 40)

Arkiva Mujore: Janar 2018

Rrëshqitja e tokës në Gjirokastër, SHGJSH: Të largohen banorët!

Rrëshqitja tokës në Gjirokastër, SHGJSH: Të largohen banorët!

Shërbimi Gjeologjik Shqiptar ka gati raportin me konkluzionet dhe rekomandimet për çarjet dhe rreshqitjet e tokës në një zonë të banuar në Gjirokastër. Në raport kërkohet largimi i menjëhershëm i banorëve të pallatit të rrezikuar për në mjedise të sigurta, deri në marrjen e masave inxhinierike stabilizuese, si dhe monitorimi …

Më shumë

IRTC largohet nga Ballshi, punonjësit në ankth

Zjarrëfikësit e KPN Ballsh në protestë

Situata në Kombinatin e Përpunimit të Naftës në Ballsh. IRTC kompania investuese dhe administruese në këtë rafineri duket se është larguar prej saj, njoftuan burime të ministrisë së infrastrukturës dhe energjitikës. Për momentin Banka Kredins financuesja e kompanisë ka në ruajtje asetet e kombinatit. Kjo situatë i ka detyruar punonjësit …

Më shumë

Reforma në drejtësi, gjyqtarë e prokurorë në ankthin e vettingut

A është më mirë pa gjykata dhe gjyqtarë?

Ligji me të cilin do të kontrollohen gjyqtarët dhe prokurorët në Shqipëri mbush një vit që pas hyrjes në fuqi të plotë vepruese. “Vettingu” pritet t’u japë njerëzve të drejtësisë çertifikatën e vlerësimit për pasurinë dhe biografinë profesionale, proces që po kryhet në heshtje nga komisionet e “Vettingut”. Kushtetuta përcakton …

Më shumë

Rama paralajmëron nisjen e reformës së ujit: “Më 1 shkurt përfundon “koha e paqes”

Rama paralajmëron nisjen e reformës së ujit: "Më 1 shkurt përfundon 'koha e paqes"

Kryeministri Edi Rama ka deklaruar të martën fillimin më 1 shkurt të reformës së furnizimit me ujë të popullatës dhe bizneseve, duke paralajmëruar sanksione të rënda për vjedhësit dhe abuzuesit e ujit. “E kemi bërë të qartë në 1 shkurt përfundon “ koha e paqes” në kuptimin e mundësisë për …

Më shumë

Emri i Maqedonisë, takimi Kocias – Osmani synon klimë mirëbesimi dhe vullneti

Emri i Maqedonisë, takimi Kocias - Osmani synon klimë mirëbesimi dhe vullneti

Ministri i jashtëm grek Nikos Kocia dhe zëvendëskryeministri i Maqedonise për Çështje Evropiane, Bujar Osmani kanë biseduar të martën në Athinë në takim dypalësh dhe drekë pune. Pas bisedimeve, zoti Osmani u shpreh për mediat e pranishme se për momentin është e rëndësishme të diskutohet dhe të krijohet klima e …

Më shumë