KRYEFAQJA » 2017 » Nëntor (Faqe 8)

Arkiva Mujore: Nëntor 2017

Rumani, protesta kundër rishikimit të ligjit për sistemin e drejtësisë

Mijëra qytetarë rumunë të indinjuar mbushën rrugët e Rumanis, në një protest masive kundër planit të qeverisë në pushtet për të rishikuar ligjin për sistemin e drejtësisë. Demostruesit thanë se ndryshimet që kërkon të realizojë partia Social Demokrate në pushtet, do ta vendosin sistemin e drejtësisë nën kontroll politik dhe …

Më shumë

Papa Françesku mbërrin në Mianmar

Papa Françesku: Më vjen turp nga abuzimet e kishës

Papa Françesku mbërriti në Mianmar, shtet i akuzuar gjerësisht për spastrim etnik ndaj komunitetit Rohinxha. Fokusi kryesor është te përdorimi ose jo i termit “Rohinxha”, nga ana e tij për të përshkruar minoritetin mysliman në vend. Autoritetet e Mianmarit e refuzojnë termin duke nxitur kështu shqetësimet për shpërthimin e incidenteve …

Më shumë