KRYEFAQJA » 2017 » Nëntor (Faqe 52)

Arkiva Mujore: Nëntor 2017

Grayson Perry, artisti që na tregon si jetojnë britanikët

Grayson Perry, artisti që na tregon si jetojnë britanikët

Si e perceptojnë britanikët konceptin e shijes dhe klasit?! Për ti dhënë përgjigje kësaj pyetje na vjen në ndihmë një prej artistëve me emblematike të skenës së artit britanik e pikërisht Grayson Perry. Përmes ekspozitës “Kotësia e Dallimeve të Vogla”, artisti britanik na sjell me teknikën e tapicerisë klasat shoqërore …

Më shumë

HEC-i në Valbonë, gjykata rrëzon padinë e banorëve

HEC-i në Valbonë, gjykata rrëzon padinë e banorëve

Gjykata Administrative rrëzon padinë e banorëve për ndalinimin e ndërtimit të HEC në Valbonë. Sipas vendimit të gjykatës ndërtimi i HEC-ve është konsideruar e ligjshme. Gjykata rrëzoi padinë e banorëve të njësisë administrative Markgegaj, të cilët kërkuan pezullumin e punimeve. Ndërtimi i hidrocentraleve në Valbonë është kundërshtuar vazhdimisht, me protestanga …

Më shumë

Papa Françesku paralajmëron: “Bota po i drejtohet një lufte edhe më të madhe se sa ato të mëparshmet”

Papa Françesku paralajmëron: “Bota po i drejtohet një lufte edhe më të madhe se sa ato të mëparshmet"

Nga vendi i shndërruar në simbol të tmerreve të Luftës së Dytë Botërore në Itali, Papa Françesku bëri një prej thirrjeve më të forta e emocionale kundër luftës. “Bota po i drejtohet një lufte edhe më të madhe se sa ato të mëparshmet”-pohoi numri një i Vatikanit, pasi vizitoi varrezat …

Më shumë

BE dhe PUND mbështesin bashkëpunimin mes bashkive dhe shoqërisë civile

BE dhe PUND mbështesin bashkëpunimin mes bashkive dhe shoqërisë civile

12 bashki në të gjithë Shqipërinë kanë rënë dakort të bashkëpunojnë me shoqërinë civile, për të adresuar nevojat më të rëndësishme të qytetarëve. Programi me vlerë 8.3 është financuar nga Bashkimi Europian, ndërsa PNUD do të jetë agjencia zbatuese. Përfitueset e programit me emrin “RELOAD” do të jenë organizatat civile …

Më shumë