KRYEFAQJA » 2017 » Nëntor

Arkiva Mujore: Nëntor 2017

Slloveni, mbahet Konferenca e Dytë Koordinuese Rajonale për Kundër Terrorizmit dhe Parandalimi i Ekstremizmit të Dhunshëm

Slloveni, mbahet Konferenca e Dytë Koordinuese Rajonale për Kundër Terrorizmit dhe Parandalimi i Ekstremizmit të Dhunshëm

1000 individë nga Ballkani Perëndimor kanë udhëtuar në Siri dhe Irak, rreth 300 janë kthyer, më shumë se 200 janë vrarë dhe rreth 400 mbeten atje. Megjithëse ritmi i largimit të qytetarëve nga ky rajon u ngadalësua në 2015 dhe pothuajse tërësisht u ndal nga mesi i vitit 2016. Kjo …

Më shumë

Shtohen rreshjet e shiut, ministria e arsimit mbyll shkollat

Berat, "Shkolla ime, Shkolla jote"

Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë njoftoi pezullimin e procesit mësimor në të gjitha institucionet arsimore të arsimit parauniversitar të premten më 1 dhjetor 2017. Shkak është bërë përkeqësimi i motit në të gjithë territorin e vendit. Sipas njoftimeve nga Institutit të Gjeoshkencës, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit (IGJEUM), por edhe …

Më shumë

Xhaçka: Gjithçka gati në rast emergjence nga rreshjet

Xhaçka: Gjithçka gati në rast emergjence nga rreshjet

Institucionet shtetërore janë vënë të gjitha në gadishmëri për të përballuar situatat e emergjencës pas parashikimeve për përkeqesim të motit në orët në vijim. Në një komunikim përmes mediave, minsitrja e mbrojtjes Olta Xhaçka tha se institucionet e pushtetit vendor dhe ministritë e linjës kanë marrë masat për të garantuar …

Më shumë

Bushati në Uashington: Integrimi mbetet një sfidë për vetë rajonin e Ballkanit

Bushati në Uashington: Integrimi mbetet një sfidë për vetë rajonin e Ballkanit

SHBA dhe BE shohin të nevojshme një politikë të ripërtërirë dhe në partneritet, për të garantuar përparimin e Ballkanit Perëndimor në proceset integruese euroatlantike, pasi sipas tyre prespektiva e këtij procesi është në rrezik. Kjo situatë mori vëmendjen e një konference të posaçme në Ushaington, ku mbi 100 liderë rajonalë …

Më shumë