KRYEFAQJA » 2017 » Shtator (Faqe 2)

Arkiva Mujore: Shtator 2017

Ambasada amerikane në Kubë, vendos tërheqjen e stafit

SHBA-të kanë vendosur të tërheqin më shumë se gjysmën e stafit të tyre nga ambasada në Kubë, në kundërpërgjigje të sulmeve misterioze, të cilat kanë dëmtuar shëndetitn e diplomatëve amerikanë.  Uashingtoni ka paralajmëruar amerikanët të mos e vizitojnë vendin komunist, pasi sulme të ngjashme kanë ndodhur edhe në hotele. Të …

Më shumë

Skandali me avionat privatë, jep dorëheqjen sekretari amerikan i shëndetësisë

Sekretari amerikan i shëndetësisë Tom Prajs ka dhënë dorëheqjen pasi u zbuluia se kishte përdorur aviionë të shtrenjtë privatë për cështje pune. Një ditë më parë, ai kërkoi falje për kryerjen e 26 fluturimeve private që nga muaji maj I këtij viti, duke u kushtuar taksapagueseve amerikanë 400mijë dollarë. Prajs …

Më shumë

RAZMA TURISTIKE NË KATËR STINË

Një vend ku mund të shkrihesh tërësisht me natyrën në të katër stinët është Razma në qarkun e Shkodrës: Razma ishte edhe ndalesa e rradhës e projektit “Të rizbulojmë malet e Shqipërisë”, që mbështetet nga Ambasada Austriake në vendin tonë në bashkpunim me agjencinë austriake për zhvillim. Ambasadori austriak Jahan …

Më shumë

Tregjet financiare do të “skanohen” nga inspektime të DPT dhe AMF

Tregjet financiare duket se kanë filluar të përbëjnë problem për fiskun shqiptar. Mbajtja në rregull e dokumentacionit kontabël dhe atij tatimor, ligjshmëria e kryerjes së shpenzimeve, shkeljet e vërejtura sidomos me policat e sigurimit të detyrueshëm në sektorin e transportit dhe të tjerë, kanë detyruar autoritetin e mbikqyrjes financiare, por …

Më shumë

Amanda Bennett në “Përballë”: Propaganda më e mirë është e vërteta!

Amanda Benet

Intervista e plotë e Drejtoreshës së Përgjithshme të Zërit të Amerikës, Amanda Bennett në emisionin Përballë, të gazetarit Lutfi Dervshi, në RTSH 1 Më 22 qershor të 1991, 300 mijë shqiptarë mikpritën në sheshin Skëndërbej në Tiranë, sekretarin amerikan të shtetit James Baker. I sapo punësuar si gazetar atë ditë …

Më shumë