KRYEFAQJA » 2017 » Shtator (Faqe 12)

Arkiva Mujore: Shtator 2017

Presidenti Meta viziton Gjermaninë

Meta i dërgon letër Trampit: " Keqardhjen e madhe për votën e Shqipërisë në OKB"

Presidenti i Republikës, Ilir Meta nis të martën një vizitë zyrtare në Republikën Federale të Gjermanisë i ftuar nga homologu i tij, Frank-Walter Steimeier. Ai pritet të zhvillojë disa takime të rëndësishme që synojnë rritjen e bashkëpunimit mes dy vendeve dhe afrimin me Bashkimin Europian. Kjo është vizita e dytë …

Më shumë

PS, deputetët socialistë dhe qeveria, nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

PS, deputetët socialistë dhe qeveria, nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

Ështe firmosur sot marrëveshja e bashkëpunimit mes deputetëve të Partisë Socialiste dhe ministrave të qeverisë, marrëveshje kjo që u quajt nga kryeministri Rama si “një libërth rregullash i bashkëjetesës sonë politikë”. Sipas kryeministrit Rama, kjo marrëveshje rregullon fushat dhe mjetet që sigurojnë bashkëveprimin mes qeverisë, grupit parlamentar dhe partisë në …

Më shumë

In Memoriam të at Zef Pllumit

“Mbresëlënës, besimi dhe gëzimi që shprehnin sytë e At. Zef Pllumit pas vuajtjeve dhe qëndresës mbinjerëzore” – kështu e përshkruan takimin me At. Zef Pllumin studjuesja dhe përkthyesja e veprës “Rrno për me tregue” në gjuhën frënge Odile Daniel. “Bujaria, fisnikëria dhe madhështia e shpirtit të tij janë cilësi që …

Më shumë

Gjiknuri : Investimet pjesë e rivitalizimit të infrastrukturës energjitike

Punimet që po kryhen për rinovimin e rrjetit elektrik në zonën e Laprakës jane inspektuar nga Ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë Damian Gjiknuri shoqëruar nga Administratori i Operatorit të Shpërndarjes Adrian Çela . Këto punime sipas Çelës zëvëndësojnë linjen e vjetër 6 kV duke u zëvendësuar me atë të re …

Më shumë

Llalla nis testin profesional për vartësit

Prokuroria e Përgjithshme përfundon në fundjavë rivlerësimi profesional për prokurorët kandidatë për Këshillin e Lartë të Prokurorisë dhe anëtarë të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi”. Prokurori i Përgjithshëm, Adriatik Llalla, zhvilloi sot një takim me drejtuesit e prokurorive të të gjithë niveleve për të diskutuar mbi ecurinë e proçesit të …

Më shumë

Takohen ministrat e arsimit të Shqipërisë e Kosovës

Ekspertët Britanikë e Shqiptarë që u është besuar kryerja e proçesit të akreditimit të universiteteve në vendin tonë kanë mbyllur të gjitha verifikimet në terren se si funksionojnë institucionet e arsimit të lartë, laboratorët, dhe si përmbushen kërkesat e studentëve. Ministrja e Arsimit , Lindita Nikolla në një takim me …

Më shumë