KRYEFAQJA » 2017 » Shtator (Faqe 10)

Arkiva Mujore: Shtator 2017

Komisioni voton pro dekretit të Nishanit, rrëzon ligjin e mbetjeve

Komisioni i Veprimtarisë Prodhuese ka miratuar në mbledhjen e sotme dekretin e ish-Presidentit Nishani për ligjin e mbetjeve. Të gjithë deputetët votuan pro dekretit të Nishanit për të rrëzuar ligjin, përveç deputetëve socialistë Besnik Bare dhe Eduard Shalsit, të cilët abstenuan. Zoti Shalsi deklaroi se vijon ti qëndroje idesë dhe …

Më shumë

Infeksionet spitalore vazhdojnë të mbeten një problem madhor

Sallat e operacioneve të disa spitaleve rajonale përbëjnë rrezik të lartë për infeksione spitalore pasi nuk plotësojnë standartet higjeno-sanitare. Konstatimi i përket analizave të kryera nga specialistët e Institutit të Shëndetit Publik në kuadër të një studimi që ende nuk ka përfunduar. Zv. Minsitrja e shëndetësisë Mira Rakacolli, thotë se …

Më shumë

Meta-Steinmeier: Perspektiva e marrëdhënieve shqiptaro-gjermane e shkëlqyer

Meta-Steimeier: Perspektiva e marrëdhënieve shqiptaro-gjermane e shkëlqyer

Në 30-vjetorin e rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes Shqipërisë dhe Gjermanisë , presidenti Ilir Meta zhvilloi një vizitë zyrtare në Gjermani i ftuar nga homologu i tij, Frank-Walter Steinmeier. Pas pritjes ceremoniale në Pallatin presidencial “Schloss Bellevue” dhe takimit zyrtar, ku mori pjesë dhe Ministri i Shtetit për Evropën në …

Më shumë

Lezhë – Sekuestrohet toka tek “Rana e Hedhun”, u falsifikua dhe tjetërsua

Prokuroria thotë se 5 parcelave iu është ndryshuar në mënyrë të kundërligjshme zëri kadastral nga zonë pyjore, në zonë në pemtore e tokë arë. Dhe më pas, këto prona janë tjetërsuar në bazë të dokumentave të fallsifikuar. Konkretisht, shtetasi Gj.C. është njohur si trashëgimtar i një sipërfaqeje në zonën e …

Më shumë

Sistemi Bonus – Malus në ligjin e ri për sigurimin e detyrueshëm motorik

Një projektligj i ri për sigurimin e detyrueshëm motorik është hartuar nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare dhe pritet të kalojë në kuvend. Sipas Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të këtij autoriteti Ervin Koçi, ky projektligj do të sjellë edhe zbatimin e sistemit Bonus-Malus. Kjo skemë  do të favorizoje të gjithë drejtuesit …

Më shumë