KRYEFAQJA » 2017 » Gusht (Faqe 22)

Arkiva Mujore: Gusht 2017

QYTETI IM – KORÇA

qyteti im-korca

Ka qytete që edhe emri u tingëllon në menyrë të magjishme. E tillë është Korça. Shpejtësia e urbanizimit dhe rivitalizimit është mbresëlënëse në këtë qytet. Rrugët me kalldrëme, shtëpitë karakteristike plot dritë, me histori të patreguara, kangjellat tipike ku kacavirren trëndafila e lule aromëmirë, me plot objekte të hershme kulturore historike dhe …

Më shumë

AKU kontrolle të shumta

AKU kontrolle të shumta

Në kuadër të masave të marra për sezonin turistik veror për vitin 2017, për periudhën qershor-gusht AKU ka kryer 1285 inspektime gjate te cilave janë marrë 384 masa administrative me gjobë dhe paralajmërime për subjektet, në të cilat janë vërejtur mangësi të kushteve higjieno-sanitare dhe mungesë dokumentacioni shoqërues. Numri më …

Më shumë

DASH : Shqipëria garanton lirinë e besimit, por problem mbetët kthimi i pronavë për institucionet fetare

DASH: Shqipëria garanton lirinë e besimit, por problem mbetët kthimi i pronavë për institucionet fetare

Shqipëria është një vënd që garanton më ligj lirinë e besimit njeh barazinë dhë pavarësinë e grupevë fetarë dhë ndalon diskriminimin në baza fetarë. Problem mbetët kthimi i pronavë për institucionet fetare. Ky është vlërësimi që i bëhet vëndit tonë sa i takon lirisë fetarë , nga Departamenti Amerikan i …

Më shumë

Ministrat teknikë drejtë dorëheqjeve

Ministrat teknikë drejtë dorëheqjeve

Ministrat teknikë kanë përgatitur dorëheqjet dhe ato nesër do të jenë në tryezën e kryeministrit Edi Rama. Sipas informacioneve të Televizionit Shqiptar, është bërë e ditur se secili prej ministrave dhe zëvendëskryeministrja, ia ka kaluar gradualisht të gjitha kompetencat zëvendësministrave. Ministrat teknikë punuan rreth 3 muaj pranë qeverisë Rama, që …

Më shumë

Zëvendësimi i anëtarëve të bordit të Universitetit të Tiranës, polemika mes dekanëve dhe ministres Karabina

Rama zbulon konfliktin në Universitetin e Tiranës

Ministrja teknike e Arsimit dhe Sporteve Mirela Karabina ka urdhëruar së fundi zëvendësimin e anëtarëve të bordit të Universitetit të Tiranës. Por ky urdhër nuk është mirëpritur nga dekanët e 6 fakulteteve të këtij universiteti të cilët kanë reaguar në mënyra të ndryshme. I kontaktuar në telefon dekani i Fakultetit …

Më shumë