KRYEFAQJA » 2017 » Qershor (Faqe 21)

Arkiva Mujore: Qershor 2017

Gjyqtarët e kushtetueses: Të respektohet rekomandimi i Venecias

Gjykata-Kushtetuese, Gjyqtarët e kushtetueses, Të respektohet, rekomandimi i Venecias

Unioni i gjyqtarëve dhe shoqata e gjyqtarëvë të shqipërisë i janë drejtuar Gjykatës Kushtetuese me një disa kërkesa për shqyrtimin dhe zbatimin e ligjit për vettingun. Kërkesat e gjyqtarëve parashtrojnë disa nene të cilat sipas tyre shkelin kushtetutën dhe të drejtat e tyre. Ata kërkojnë një iterpretim ligjor të qartë …

Më shumë

Pas TAP edhe dy tubacione të reja gazi nga Shqipëria

Pas TAP edhe dy tubacione të reja gazi nga Shqipëria

Burimet natyrore të naftës e gazit në Shqipëri, por dhe ndërtimi i sistemit shpërndarës kryesisht me tubacionin transadriatik TAP e kanë rritur koeficientin e vleresimit të tregut energjitik shqiptar. Përveç përcjelljes së gazit të lëngshëm nga burimet e Lindjes në Europë, Shqipëria synon të luajë aktorin e rëndësishëm në rajon …

Më shumë