KRYEFAQJA » 2017 » Shkurt (Faqe 30)

Arkiva Mujore: Shkurt 2017

Komisioni Europian, optimizëm i matur për ecurinë ekonomike të Shqipërisë

KE synon 80 mijë vende pune në Ballkan deri në vitin 2025

Komisioni Europian publikoi parashikimin ekonomik të Dimrit për vendet anëtare dhe kandidate të BE-së. Në përmbldhjen për Shqipërinë theksohet se “kërkesa e brendshme mbështet shërimin” e ekonomisë vendase. Ngjitja graduale e rritjes ekonomike (nga 3.3 përqind në 2016, 3.5 përqind këtë vit dhe 3.6 përqind gjatë 2018) bazohet tek shpenzimet familjare …

Më shumë

Vijon greva e urisë në Zharrëz

Prej 11 ditësh, 9 banorë të Zharrëzës së Fierit janë në grevë urie, në kërkim të një përgjigjeje për dëmet e shkaktuara nga shpërthimet e kompanisë naftënxjerrëse Bankers. Të pakënaqur me reagimin e institucioneve, grevistët kërcënojnë se nga pasditja e sotme do ndërpresin edhe lëngjet dhe ndihmën mjekësore. “Ujë ska …

Më shumë

Shqipëria dhe Kosova, axhendë të përbashkët në fushën e mbrojtjes

Shqipëria dhe Kosova, axhendë të përbashkët në fushën e mbrojtjes

Për Ministrinë e Mbrojtjes dhe atë të Forcës së Sigurisë së Kosovës, dy janë prioritetet e axhendës së përbashkët: paprekshmëria e kufijve kushtetues dhe konsolidimi i shtetit të Kosovës. Këto dhe tema të tjera të rëndësishme që lidhen me planin e bashkëpunimit, u biseduan dhe deklaruan nga dy ministrat, Mimi …

Më shumë