KRYEFAQJA » 2017 » Shkurt (Faqe 2)

Arkiva Mujore: Shkurt 2017

Kodheli, në komisionin e sigurisë për angazhimin në NATO

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë kërkuar praninë e ushtarakëve shqiptarë në luftën kundër ISIS në Irak, kërkesë të cilën Shqipëria e ka pranuar tashmë. Ligjin e ri që e bën të mundur pjesëmarrjen vullnetare të ushtarakëve shqiptarë, përkrahë vendeve të NATO-s dhe partnerëve të aleances, e komunikoi vetë ministrja …

Më shumë

Festohen karnavale e Dropullit

karnavalet e dropullit, kulture, jugu i vendit, tradita shqiptare

Derviçian, fshati me popullsinë më të madhe në Dropull është dhe mikpritësi i përvitshëm i karnavaleve të minoritetit grek. Nusja dropullite dhe dhëndri janë figurat kryesore, ndërsa në zjarrin që ndizet në mbrëmje vonë, digjet e keqja: “ Karanvalet e Derviçanit, janë një traditë e hershme. Pasi kemi shëtitur nëpër …

Më shumë