KRYEFAQJA » 2017 » Shkurt (Faqe 10)

Arkiva Mujore: Shkurt 2017

Kotleben: Shqipëria me mjedis të mjaftueshëm për ndeshje ndërkombëtare të basketbollit

Shqipëria tanimë ka një mjedis të mjaftueshëm për ndeshje ndërkombëtare të basketbollit.

Federata Botëtore e Basketbollit, nëpërmjet përfaqësuesit të saj, Lubomir Kotleben ka kryer vëzhgimin e saj të përvitshëm edhe në Shqipëri, ku kryefjala ka qenë infrastruktura e lojërave me dorë. Zyrtari i FIBA-s ka vizituar sallën e re të Parkut Olimpik të Tiranës, duke e vlerësuar atë si një nismë të …

Më shumë

Orkestra simfonike e RTSH, koncert në stilin Italian

Orkestra e RTSH sjell të madhin Prokofiev

Orkestra Simfonike e Radiotelevizionit Shqiptar vijon stinën koncertore. Sipas drejtorit artistik Sokol Toto, që prej shtatorit kur nisi kjo stinë dhe hartimit të programit, rëndësi i është dhënë cilësisë artistike të këtyre koncerteve. Kjo është bërë sipas tij në dy drejtime, në përzgjedhjen e dirigjenteve dhe në atë të solisteve. …

Më shumë

Reforma në Drejtësi, pedagogët përzgjedhin kandidatët për KLGJ dhe KLP

gjyqtare, kandidatet e klp, klgj, perzgjidhen, pedagoge, drejtesi

Pedagogët e Fakultetit të Drejtësisë dhe Shkollës së Magjistraturës përzgjodhën sot me votim të fshehtë gjashtë kandidatë për anëtarë të Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe Këshillit të Lartë Gjyqësor. Fituesë janë Mirela Bogdani e cila kandidon për dy vende njëkohësisht, Erjon Muharremaj, Maksim Qoku, Eneida Sema, dhe Oriona Muçollari. …

Më shumë

Shqipëria dhe Serbia nënshkruajnë për herë të parë marrëveshje bashkëpunimi kulturor

serbi, shqiperi, marreveshje bashkepunimi kulturor, kulture, ministria e kultures

Për herë të parë firmoset një marrëveshje bashkëpunimi kulturor mes Shqipërisë dhe Serbisë. Kjo është arritur në përfundim të Konferencës së tretë Ministeriale “Nxitja e Kulturës për Zhvillim të Qendrueshëm”. Marrëveshja u nënshkrua nga dy ministrat e Kulturës, ai serb, Vladan Vukosavljevic dhe ministrja shqiptare, Mirela Kumbaro. Ministri serb e …

Më shumë

Operacion masiv për parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike

Operacion masiv për parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike

Policia shqiptare ka nisur një operacion masiv në shkallë kombëtare që prej 22 shtatorit, me synim marrjen e masave për parandalimin e kultivimit të bimëve narkotike. Gjatë operacionit ku janë angazhuar 3100 punonjës policisë, parashikohen të kontrollohen sera, farishte, ish-depot e ushtrisë, tunele e banesa të braktisura. Policia ka paralajmëruar …

Më shumë