KRYEFAQJA » 2016 » Nëntor (Faqe 55)

Arkiva Mujore: Nëntor 2016

Panariti, thirrje bashkive për tregje të standardeve bashkohore

Tregjeve aktuale kaotike të tregtimit të gjëse së gjallë, siç janë ai i Milotit, i Krujës dhe Rrogozhinës, do t’u ndërpritet aktiviteti nëse bashkitë përkatëse nuk marrin masa të menjëhershme për t’i mirëadministruar apo rindërtuar ato sipas standardeve bashkëkohore. Ministri i Bujqësisë Edmond Panariti u kujtoi sot këtyre bashkive se …

Më shumë

Parlament, PD kërkon miratimin të enjten të rezolutës për dënimin e krimeve të komunizmit ndaj klerit

PD e opozitës kërkon që parlamenti të shqyrtojë dhe miratojë në seancën e të enjtes projektrezolutën "Për dënimin e krimeve të komunizmit ndaj klerit, si dhe mirënjohjen e veçantë për rolin dhe veprimtarinë e klerikëve në mbrojtjen e vlerave demokratike dhe të drejtave e lirive themelore të njeriut". Kjo bëhet e ditur në një letër që kreu i grupit parlamentar demokrat Edi Paloka i ka dërguar kryetarit të parlamentit Ilir Meta, vetëm një ditë para seancës. Duke kujtuar persekutimin e klerit shqiptar nga regjimi komunist, zoti Paloka shkruan se grupi parlament i PD vlerëson të domosdoshme që parlamenti shqiptar "të dënojë në mënyrë të posaçme krimet që regjimi komunist ka bërë ndaj klerit në Shqipëri".

PD e opozitës kërkon që parlamenti të shqyrtojë dhe miratojë në seancën e të enjtes projektrezolutën “Për dënimin e krimeve të komunizmit ndaj klerit, si dhe mirënjohjen e veçantë për rolin dhe veprimtarinë e klerikëve në mbrojtjen e vlerave demokratike dhe të drejtave e lirive themelore të njeriut”. Kjo bëhet …

Më shumë

Rishikim tjetër për buxhetin 2016

Përmes këtij projektligji të veçantë, që pritet ti shkoje kuvendit, ministria e financave zyrtarizon rishikimin e dytë të buxhetit të shtetit për këtë vit, vetëm dy muaj pas aktit normativ. Në relacionin shoqërues që zotëron TVSH pranohet se shkak për rishikim është pritshmëria e ulët në mbledhjen e të ardhurave. …

Më shumë

Ujërat e zeza Durrës

kanali, ujrat e zeza, durres, plazh, permiresim

Qyteti i Durrësit ka përfituar një investim të rëndësishëm që lidhet me zbatimin e një projekti të ri për kanalizimet e ujërave të zeza. Zona që aktualisht është problematike nga Currilat deri në hyrje të shëtitores Taulantia do të rehabilitohet në total duke mbledhur të gjithë ujërat e zeza të …

Më shumë

Hussein për The Independent: al-Baghdadi mendohet të jetë në Mosul

Hussein për The Independent: al-Baghdadi mendohet të jetë në Mosul

Abu Bakr al-Baghdadi, i vetëshpallur kryetar i Shtetit Islamik, mendohet se është në Mosul, ku tashmë kanë hyrë forcat e armatosura irakiane. Këtë e ka deklaruar për të përditshmen britanike The Independent, Fuad Hussein, shef i qeverisë së presidentit kurd Massoud Barzani. “Nëse al-Bagdadi është aty, dhe nëse vritet, kjo …

Më shumë