KRYEFAQJA » 2016 » Tetor (Faqe 8)

Arkiva Mujore: Tetor 2016

Vaksinimi nga ajri i dhelprave kundër tërbimit, teknikë efektive

Dikur, për 80 përqind të rasteve të sëmundjes së tërbimit në Europë ishin përgjegjëse dhelprat, dhe veçanërisht dhelprat e kuqe. Dikur sëmundja eleminohej duke ndërprerë rrugën natyrale të transmetimit të infeksionit përmes uljes së numrit të këtyre kafshëve por që para 25 vitesh, vendet europiane fillonin të zbatonin teknikën e …

Më shumë

Tiranë: Dita informative e Erasmus

Autoritete në Tiranë dhe përfaqësues të agjensisë Erasmus u kanë bërë thirrje të rinjve t’i bashkohen Programit të ri arsimor të Bashkimit Evropian. Në ditën informative të Erasmus në Tiranë, janë shpallur mundësitë aktuale për të aplikuar për universitete europiane në periudha e kohëzgjatje të ndryshme. Projekti që ka ardhur …

Më shumë

Premierë e “Flautit Magjik” në TKOB

Premierë e "Flautit Magjik" në TKOB

“Mbretëresha e Natës” interpretuar nga Maria Callas, është një nga kulminacionet interpretative të operas “Flauti Magjik”. Por kur sheh një cilësi të përafërt produksioni dhe vokale në skenën shqiptare, nuk mundesh veç të ndjesh një përmbushje shpirtërore. Premiera e “Flautit Magjik” ishte konceptuar nga regjisori Nikolin Gurakuqi si një martesë …

Më shumë