KRYEFAQJA » 2016 » Tetor (Faqe 48)

Arkiva Mujore: Tetor 2016

Iniciativat e qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe bujqësisë

Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisq Kombqtare u siguron fermerqve një linjë alternative financimi, por për të përfituar prej tij, Kryeministri inkurajoi fermerët, me mbështetjen e bashkive, të hartojnë projekte të qarta investimi në prodhim apo agropuinim. Ndërkohë në Fier, një tjetër shkollë, ajo 9-vjeçare “Andon Xoxa” është një nga institucionet arsimore të rilindura.

Programi për ujitjen dhe kullimin, Fondi Kombëtar i Garancisë, titujt e pronësisë të tokës bujqësore, janë iniciativat më të mëdha të qeverisë për rimëkëmbjen e fshatit dhe të bujqësisë. Kryeministri Edi Rama bashkëbisedoi me fermerë në Vajkal të Fierit. Fondi i Garancisë Kombëtare u siguron fermerëve një linjë alternative financimi, …

Më shumë

Siguria ushqimore, 73 subjekte paralajmërohen për bllokim

Siguria ushqimore, AKU kërkon ashpërsimin e Kodit Penal

73 është numri i bizneseve të cilët janë paralajmëruar në të gjithë vendin se do të bllokohen në rast se vijojnë të mos përmbushin kushtet e sigurisë ushqimore. Gjatë kontrolleve të ushtruara nga Autoriteti Kombëtar i ushqimit nga data 20-30 shtator në minimarketet, thertoret, supermarketet, farmacitë bujqësore të kryeqyetit, janë …

Më shumë

“Quhem Ballkan”, festivali i leximit skenik sjell vepra bashkëkohore ballkanase

quhem ballkan, ema andrea, leximi skenik, festival ballkanas, goran stefanofski, teater

Një formë e re e njohjes së dramaturgjisë është sjellë nga festivali “Quhem Ballkan” nën drejtimin e aktores dhe regjisores Ema Andrea. Dramaturgjia bashkëkohore ballkanike ka ardhur përmes aktorëve të njohur të skenës në Teatrin Kombëtar dhe atë Eksperimental në Tiranë. Ata kanë prezantuar në formën e leximit skenik, të …

Më shumë