KRYEFAQJA » 2016 » Shtator (Faqe 18)

Arkiva Mujore: Shtator 2016

Jaka: Pro legalizimit të canabis sattiva dhe ligjit të menaxhimit të mbetjeve

Dhoma e tregtisë dhe industrisë shprehet pro për një legalizim të kontrolluar të bimes canabis sattiva. Kryetari i kësaj dhome Nikolin Jaka i pyetur nga televizioni shqiptar sa cënon klimën e biznesit debati për këtë çështje nga politika shqiptare iu përgjigj. Gjatë një konference për shtyp kryetari i dhomes së …

Më shumë

Eposi i Kreshnikëve prezantohet në Tiranë

Projekti “Eposi shqiptar i kreshnikëve” prej 15-vëllimesh me mbi 5-mijë faqe u prezantua në Akademinë e Shkencave të Shqipërisë. Kjo dosje tashmë është rrumbullakosur dhe do të proçedohet për mbrojtje nga UNESCO si një vlerë e trashëgimisë jomateriale të njerëzimit. Projekti është financuar nga Qeveria e Kosovës dhe është mbështetur …

Më shumë

Ekipe të përbashkëta hetimore përballë krimit të organizuar

Ekipe të përbashkëta hetimore përballë krimit të organizuar

Në Podgoricë të Malit të Zi, ka nisur një konferencë dy ditore rajonale ku po shqyrtohet mundësia e ngritjes së grupeve hetimore të përbashkëta për të luftuar krimin e organizuar. E organizuar nga Grupi Këshillimor i Prokurorëve të rajonit, Qendra Ligjore e Evropës Juglindore dhe Këshilli Bashkëpunimit rajonal, (KBR), konferenca …

Më shumë