KRYEFAQJA » 2016 » Gusht (Faqe 44)

Arkiva Mujore: Gusht 2016

“Rio 2016”, Brazili merr masa për të luftuar Zikën në prag të Olimpiadës

Pavarësisht garancive që janë dhënë nga organizatorët, rreziku i virusit Zika është i pranishëm dhe kërcënues në Brazil, ku po përgatiten të mbahen Lojërat Olimpike “Rio 2016”. Çdo mëngjes herët bëhet dezinfektimi i mjediseve publike, kryesisht rrugëve, nga një automjet i pajisur me aparaturat përkatëse. Virusi Zika ka shkaktuar panik …

Më shumë

Virusi Zika me 14 raste në Florida

Besohet se mushkonjat që bartin virusin Zika kanë mbërritur në SHBA. Në Florida janë raportuar të paktën 14 raste infektimi. Zyrtarët amerikanë të shëndetësisë paralajmëruan disa muaj më parë, por Kongresi ende nuk ka miratuar fonde për të luftuar virusin ose mushkonjat që e përhapin. Për shumicën e amerikanëve, mushkonjat …

Më shumë