KRYEFAQJA » 2016 » Prill (Faqe 6)

Arkiva Mujore: Prill 2016

Meta Rruga Çorovodë – Përmet : I jep fund izolimit të Skraparit ,zhvillim dhe për Përmetin

Projekti i rrugës që do lidhe Skraparin me Permetin, ka nisur përmes konsulencës me qytetarët .Gjatë prezantimit në qytetin e Çorovodës , kryetari i kuvendit Ilir Meta, tha se përmes kësaj rruge i jepet fund izolimit të Skraparit dhe njëkohësisht, krijohet korridor i ri për të gjithë zonën jugore dhe …

Më shumë

Fototeka “ MARUBI “ , restaurohen 50 objekte të hershme

Pas realizimit të “Muzeut Virtual Marubi”, një tjetër projekt i rëndësishëm po finalizohet në këtë fototekë. Po bëhet restaurimi i objekteve, që datojnë që nga viti 1850-të: Luçiano BEDENI – Drejtori i Fototeka “ Marubi” u shpreh se ne kemi bërë një përzgjedhje…deri në krijimin e fototekës “ Marubi “50 nga 250 …

Më shumë

Gjosha: Shqiptarët besojnë te projekti europian dhe një Europë e bashkuar është më e sigurt

Ministrja e Integrimit Gjosha, ishte në Londer me ftesë të Akademisë Diplomatike në forumin e organizuar nga kjo akademi. Ne prezantimin e saj “Shqipëria në rrugën e saj drejt BE”, Ministrja shqiptare e integrimit theksoi se shqiptarët besojnë te projekti europian dhe një Europë e bashkuar është më e sigurt. …

Më shumë

“Google Street View” , një projekt i cili do të ndihmoje turizmin shqiptar

Bregdeti, qytetet muze dhe historike, turizmi malor dhe jo vetëm do të mund të shihen nëpërmjet internetit nga fotot e realizuara nga Google, nëpërmjet projektit “Google street vieë” . Një tjetër aplikacion i Google është në projekt të vihet në dispozicion të portaleve on line në shqip, për të qënë …

Më shumë

Ministri i jashtëm Bushati ka nisur një tur në Austri e Gjermani

Vendet e rajonit po diskutojnë të adresojnë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve dypalëshe. Në konferencen e posaçme në Vjenë, ministrat e jashtëm të rajonit, propozuan krijimin e instrumenteve për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve dypalëshe si dhe ndërtimin e një strukture për matjen e progresit. Në prani dhe të ministrave të jashtëm të Austrisë …

Më shumë