KRYEFAQJA » 2016 » Prill (Faqe 40)

Arkiva Mujore: Prill 2016

Shpërthim në Afganistan

afganistan rekrute poilcie autobuz bombe shperthim 12 te vdekur

Të paktën 12 persona kanë humbur jetën dhe më shumë se 38 të tjerë janë plagosur pas një sulmi kamikaz me bombë që kishte shënjestër një autobuz me rekrutë policie në lindje të Afganistanit. Ngjarja ndodhi në rajonin Sorkrot, pas shpërthimit të një bombe të instaluar në një motor që …

Më shumë

Ministrja e Punëve të Brendshme të Austrisë largohet nga posti për t’iu përkushtuar politikës rajonale

Ministrja e Punëve të Brendshme të Austrisë, Johanna Mikl-Lajtner, e njohur për qëndrimet e ashpra kundër emigrantëve do të largohet nga posti për t’iu përkushtuar politikës rajonale. Zonja Mikl-Leajtner ishte mbështetëse e fortë e një politike kufizuese të Austrisë për azilantët dhe angazhohej për mbyllje të “Rrugës Ballkanike” drejt Evropës …

Më shumë

Shqipëria menaxhon më së miri situatën për kontrollin e kufijve ndaj emigrantëve

Kontrolli i kufijve të Shqipërisë ka funksionuar siç duhet gjatë valës së refugjatëve që u shpërnda në Ballkan pak muaj më parë. Drejtori i sektorit politik në Delegacionin e Bashkimit Europian në Tiranë deklaroi sot gjatë takimit të grupit të punës për kapitullin 24, që lidhet me migracionin se kapacitetet e …

Më shumë

100 vjet gërmime të arkeologëve italiane dhe shqiptarë në Muzeun Historik Kombëtar

Një mori zbulimesh arkeologjike në Shqipëri kanë ardhur si rezultat i bashkepunimit mes arkeologëve shqiptare dhe atyre italiane. Këto ekspedita të përbashkëta kanë nisur që në fund të shekullit të 19-të dhe pavionet e arkeologjisë në Muzetë e Tiranës, Gjirokastrës dhe Durrësit e tregojnë më së miri këtë. Janë të …

Më shumë

Shtohen dy shërbime të reja në Agjencinë Shqiptare të Zhvillimit të Investimeve

aida lajme agjencia shqiptare e zhvillimit databaze per investimet sherbime

Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve ka shtuar nga dita e sotme dy shërbime të reja. Sherbimi i parë është krijimi i një baze të dhënash për sipërmarrjet e vogla e të mesme. Kjo bazë të dhënash bëhet për të ndihmuar këto sipërmarrje të zhvillohen ndërkombëtarisht por edhe të bashkëpunojnë …

Më shumë