KRYEFAQJA » 2016 » Shkurt (Faqe 26)

Arkiva Mujore: Shkurt 2016

Qeveria austriake planifikon të dëbojë 50.000 refugjatë deri në 2019

Kriza e emigrantëve, përçarje mes vendeve të Eurozonës

Qeveria austriake planifikon që deri në vitin 2019 të dëbojë 50.000 refugjatë nga vendi. Ministri i punëve të jashtme i Austrisë, Sebastian Kurz, e konsideron këtë masë si diçka reale dhe se “politika e mikpritjes” së këtij vendi ndoshta ishte gabim. Në një interviste më të përditshmen vjeneze “Osterreich”, Kurz …

Më shumë

Kosova nis përgatitjet për festimin e 8 vjetorit të pavarësisë

Kosova nis përgatitjet për festimin e 8 vjetorit të pavarsisë

Në Kosovë po bëhen përgatitjet e fundit për festimin e 8 vjetorit të pavarsisë më 17 Shkurt. Qeveria ka ngrituer komisionin që do të bashkërendojë veprimtaritë zyrtare e festive me përfaqësues nga kryeministria, ministrja e kulturës,e brnedshme, forcat e sgurisë së Kosovës, bashkia e Prishtinës dhe shoqata të ndryshme, përfshi …

Më shumë

Elbasan, rinis pyllëzimi

Elbasan, rinis pyllëzimi

Në Elbasan nisi të hënën ripyllëzimi i zonës së degraduar përgjatë lumit Shushicë dhe sistemimi i shtratit të lumit Shkumbin në zonën e erozionit. Projekti parashikon mbjelljen e 3000 fidanëve të rinj, (akacie dhe plep) në një sipërfaqe prej 2 ha në një nga zonat ku efekti i erozionit ka …

Më shumë

OBSH shpall emergjencën për virusin ZIKA

OBSH shpall emergjencën për virusin ZIKA

Organizata Botërore e Shëndetit deklaroi se virusi Zika ka arritur statusin e një emergjence botërore. Duke vendosur shpalljen e virusit të transmetuar nga mushkonjat si një emergjencë publike shëndetësore e shqetësimit ndërkombëtar, kjo organizate i hap rrugën përdorimit të më shumë fondeve, burimeve dhe kërkimeve shkencore në adresimin e sëmundjes …

Më shumë

Protesta për rritjen e çmimit të biletave dhe aboneve të urbanëve , Veliaj sqaron

Këshilltarët e djathtë të bashkisë së Tiranës depozituan në Gjykatën Administrative të Apelit vendimin e bashkisë së Tiranës për rritjen e çmimit të biletës nga 30 lekë në 40 lekë.

Qytetarë të Tiranës kanë protestuar të hënën para godinës së bashkisë, kundër rritjes me 10 lekë të çmimit të biletës së autobuzave urbanë. Organizatorë kanë qenë aktivistë të të drejtave të njeriut. Protestuesit kanë kundërshtuar gjithashtu edhe anulimin e vendimit për koncensionin e parkingjeve, miratuar në fund të vitit të …

Më shumë