Reportazhe

Qyteti im -Dardha

Fshati malor ndodhet në juglindje të vendit. Nga Korça duhet të udhëtosh vetëm gjysëm ore, e pasi lë pas Boboshticën e bukur, ngjit me vështirësi disa të përpjeta mistrece. Këtu kupton menjëherë se po i avitesh një peisazhi impresionues. I vendosur në një gropë, ndërmjet kodrave të Shën Pjetrit, shkëmbit …

Më shumë

Qyteti Im-Tepelena

Qyteti Im - Tepelena

Në lashtësi, Tepelena bënte pjesë në trevën e Kaonisë. Zona e Buzit lidhej me ilirët e Antipatresë, Krahësi me Bylynët dhe Lopesi me Amantinët. Tepelena është një qytet historik i njohur mirë si vendi i lindjes së Ali Pashës, vezirit të Janinës. Historia dhe kënga, jane pasuria folklorike e Tepelenës …

Më shumë

“Në vendin e pendimit dhe përtëritjes së shpresës”

Edhe të burgosurit duan të votojnë

Vetëm pak kilometra në veri të Fierit, gjendet një nga burgjet më të mëdhenj të vendit. I ndërtuar pak vjet më parë, që në fillim ai të krijon idenë e një ndërtese solide dhe të padepertueshme nga të gjitha anët. Në hyrje, familjarë të ngarkuar me çanta me ushqime dhe …

Më shumë

Berati: Qyteti i dritareve të hapura dhe gojëve të kyçura

Berat: Qyteti i dritareve të hapura dhe gojëve të kyçura

Osumi është një prej lumenjve kryesorë në Shqipëri, i cili nga rrjedha e tij në afërsi të Vithkuqit, pasi përshkon mbi 100 kilometër udhë, lag edhe zemrën e qytetit të Beratit. Beratit, qytetit të dritareve të hapura dhe gojëve të kyçura. Njerëzit janë shumë të lidhur me këtë lumë sepse, …

Më shumë

“Qyteti im” në RTSH-Durrësi

durresi qyteti im reportazh rtsh durres

Rrallë ndodh që emri i një qyteti dhe mbiemri që i kanë zgjedhur njerëzit ndër shekuj, të jenë gati sinonime të njëri-tjetrit. I tillë është Durrësi dhe mbiemri “i madh”. Në lashtësi Durrësi figuron një nga qytetet më të mëdhenj, jo vetëm në trevat shqiptare, por edhe në të gjithë Mesdheun. Ai …

Më shumë